Tack för mig!

2018-01-14 13:33
  • Uppdaterad: 2018-01-14 13:33

Stockholm 2018-01-10

Allt ting har sin tid och nu är det inte långt kvar tills SMFF ska ha sitt förbundsmöte. Jag kommer inte ihåg vilket i ordningen det blir för min del, men det kommer blir det sista som Ordförande för SMFF.

Det har varit en lång och intressant resa som oftast har varit mycket givande. Det är mycket som blivit både bättre och i många fall förändrat. Vissa saker har inte varit möjliga att rå på. Idrott-online till exempel. Det är betydligt fler klubbfunktionärer och kassörer som givit mig rejäl tinnitus än blommor. Och tur är väl det för hade de skickat blommor hade jag blivit väldigt misstänksam. Det jag däremot är mycket nöjd med efter de här åren är att ekonomin åter är där den ska vara. Både vad det gäller elits medel, bredd och de centrala medlen. Nu sitter slantarna på rätt ställe och då känns det extra bra att få lämna över styret till min efterträdare.

Att vara ordförande är inte så svårt eller betungande när man har en bra styrelse runt sig. Och det har jag verkligen haft. Här vill jag passa på att dela ut några eloger. Och Jag börjar med Uffe Höglin. Utan Uffe så hade framtiden för modellflyget i SMFFs regi sett betydligt mörkare ut. Under de senaste två åren så har Uffe dragit ett riktigt hästlass med luftrumsarbetet både för SMFF men även inom flygsport. Där har ni killen som ni ska tacka framöver. Väldigt många semesterdagar har det blivit. Eloge 1.5 går till Tomas Leijon som de senaste åren varit ett kritiskt bollplank till mig personligen. I både stora och små frågor. Tomas Leijon har även varit parhäst med Uffe i luftrumsarbetet. Stort tack för det Tomas. Nästa eloge vill jag ge till Lennart Andersson, vår kassör. Det bara funkar. Inget krångel, inget strul. Vad enkelt det är att vara ordförande med en sån kassör. Som ni ser så är styrelseuppdraget ett lagarbete och när kemin stämmer och man trivs ihop så blir det bra. Maskineriet lirar liksom. Det finns en kille till som så att säga håller både i kopplet och oljekannan och det är Lasse Ekstedt på kansliet. Lasse har under de åren som vi köpt hans kanslitjänst varit guld värd. Både för oss i styrelsen och för frustrerade klubbfunktionärer. Med ett magiskt tålamod hjälper Lasse till och riktar upp.

Jag vill också passa på att tacka medlemmarna i VO-elit, VO-bredd och valberedningen.

Jag vill med dessa rader tacka för ert förtroende under de här åren, som blivit ganska många nu. Jag kommer inte lämna modellflyget men jag kommer kliva ur styrelsearbetet. I vart fall som förtroende vald. Eftersom jag i arbetslivet ägnar mig åt att vara lärare trafiksäkerhet på järnväg så har jag erbjudit mig att hjälpa till med eventuella utbildningsinsatser framöver. Att jag väljer att kliva av är helt mitt eget beslut och bygger på att jag har slut på ideer.  Partytrixen jag kan har jag kört ett par gånger nu, och repriser är sällan kul. Därför tycker jag det behövs en ny eller annan kraft som kan ta SMFF vidare och framåt. Om du som läser det här och undrar hur det är att vara med i styrelsen för SMFF så tveka inte att höra av dig till mig eller valberedningen. Det är kul och givande.

Tack och hoppas vi syns på förbundsmötet i mars.

Rolle.

Antal besökare på sajten:

Kom med synpunkter på sajten!

Svenska Flygsportförbundet, Idrottens Hus, Box 11016

Riksidrottsförbundet, Idrottens Hus, Skansbrogatan 7