Hoppa till sidans innehåll

Anders Jonsson


Hej!

Jag heter Anders Jonsson och är från 2018 ny ordförande för SMFF. Det är en spännande tid i förbundet just nu med många frågor att jobba med, då tänker jag bland annat på luftrummet men även diskussionerna som har kommit igång med RCFF. Ni är alltid välkomna att höra av er till mig eller någon annan i styrelsen om ni har några frågor/funderingar eller synpunkter.

Vem är då jag?

Jag och min familj bor i Borlänge och jag är ordförande i RFK Viggen. Mitt flygintresse har funnits hela mitt liv. Samma år som jag föddes (1969) så tog min pappa sitt segelflygcertifikat så jag har vuxit upp på segelflygfältet. När jag hade åldern inne så började jag också segelflyga. Under några år så var jag även segelflygchef för Borlänge FK. Dessutom så jobbade jag som segelflygtekniker i tre år. Det största jobbet vi gjorde under den tiden var en grundöversyn av klubbens bogsermaskin, en Piper Pawnee. Det var bara vingarna som vi lät bli. Numera så har jag lagt fullskalaflyget på hyllan.

Mitt modellflygintresse började i tidiga år med segelflyg, första modellen var en Gentle lady. Första motorflygplanet var en Taxi. Under årens lopp har det varit många olika modeller. Har även varit med och kört pylon på 80-talet. En del helikoptrar har jag också haft, nu senast har det varit el. Nu blir det mycket segelflyg igen och då mestadels F3K. Försöker vara med på så många tävlingar som möjligt som vi har i Sverige. De två senaste åren har tävlingssäsongen tagit sin början med en europacuptävling i Vercelli, Italien. Det är skönt att komma ner till värmen och få komma igång med flygandet.

/Anders

Tillbaks till Styrelse och andra förtroendevalda

Uppdaterad: 28 APR 2018 15:13 Skribent: Magnus Bernroth
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Sveriges Modellflygförbund
Svenska Flygsportförbundet, Flygets Hus, Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Svenska Flygsportförbundet, Flygets Hus, Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46727370110
E-post: kansli@modellflygfor...

Se all info