Gå till innehåll
Svenska Flygsportförbundet
Svenska Flygsportförbundet

FAI:s General conference har ägt rum

FAI:s 116:e general conference (förbundsstämma) har genomförts 1-3 november även denna gång digitalt. För Sverige har Ann-Sophie Tersmeden varit head of delegation. På stämman fick Sverige fortsatt förtroende att vara representerat i CASI.

CASI är FAI:s stadgekommitté, Sverige var det land som fick flest röster följt av USA, Tjeckien, Spanien och Australien dessa länder valdes för två år att vara med i CASI. Ifjol valdes Brasilien, Frankrike, Tyskland, Schweiz och Storbritannien på två år. För Sverige är det Ann-Sophie Tersmeden som är vår delegat med Narit Pidokraju som alternate.

FAI:s president David Monks blev omvald till posten. Övriga i executive board är Andya Chau från Hong Kong (Kina), Agust Gudmundsson från Isalnd, Eric Mozer från USA, Patrick Naegeli från Storbritannien, Marina Vigorito från Italien och Graeme Windsor från Australien.

Vid sidan om dessa val beslutades det bland annat om en 6% ökning av FAI:s medlemsavgift för 2023 och indikativt att ökning ska förståtta med 6% per år plus Schweiz konsumentprisindex. Allt för att få ordning på FAI:s ansträngda ekonomi, men det föregicks av diskussioner där flera länder indikerade att de har det tufft ekonomiskt och att deras antal medlemmar minskar.

Den föreslagna disciplinary code röstades igenom och börjar gälla från1 januari 2023.

Nästa General Conference äger rum i Dayton, Ohio, USA 26-27 oktober 2023.

Publicerad: 2022-11-05

Senast uppdaterad: 2023-01-03

Författare: Kjell Folkesson

Postadress

Svenska Flygsportförbundet
Kivra: 802014-7164
106 31
Stockholm

Ekonomi

Bankgiro 5750-0100
Swish 1230081091

Svenska flygsportsförbundet logotyp