Gå till innehåll
Svenska Flygsportförbundet
Svenska Flygsportförbundet

Sydkorea arrangerar drone racing VM 2023!

FAI har tilldelat 2023 års VM i drone racing till Sydkorea. Det är den största tävlingen i sitt slag, och erbjuder en arena för världens bästa piloter att ställa sina färdigheter mot varandra. Mästerskapet kommer att äga rum från 6 till 9 oktober 2023 på Chunhyangol Stadium i Namwon, Jeollabuk-do, cirka två timmar söder om Seoul.

KAMA, en av sportens mest erfarna arrangörer över hela världen, samarbetar med Federation of Korea Aeronautics och staden Namwon för att leverera mästerskapet, i syfte att organisera ett evenemang på toppnivå för både tävlande och åskådare.

Prispengar utlovas på 100 000 US$.

Förutom drone racing-tävlingen kommer det även det bli en FAI drone fotbollstävling, en drone konferens, musikkonserter och en rad kulturella aktiviteter.

– Vi är mycket glada över FAI World Drone Racing Championship 2023 hålls i Sydkorea, eftersom vi vet att denna spännande tävling har anförtrotts i händerna på mycket kompetenta och erfarna arrangörer. Deras ambitiösa planer på att visa upp drönare i all deras variation, och annat, kommer bli succé. Och jag måste säga, efter två års avbrott är vi alla otåliga att se världens bästa av de bästa drönarpiloterna att tävla om segern. Denna händelse kan inte komma snart nog, säger Antonis Papadopoulos, ordförande för FAI Aeromodelling Commission.

Det har tidigare arrangerats två drone racing VM det första ägde rum i Shenzhen (2018) och det andra i Ningbo (2019), Kina. Det tredje världsmästerskapet arrangeras alltså 6-9 oktober 2023 och vi hoppas på svenska framgångar!

VM arenan Chunhyanggol Sports complex.

Publicerad: 2022-11-30

Senast uppdaterad: 2023-01-03

Författare: Kjell Folkesson

Postadress

Svenska Flygsportförbundet
Kivra: 802014-7164
106 31
Stockholm

Ekonomi

Bankgiro 5750-0100
Swish 1230081091

Svenska flygsportsförbundet logotyp